Sahtekar.comm Tıklayın Gelmesin

Halk arasında habire konuşulan bir mevzu vardır. Türkiyeyi falan filan şirketler parsellemiş başkalarına iş şansı verilmiyor bile. İyi güzel de ya adamlar işlerini haklarıyla yapıp paralarını kazanıyorlarsa. İşe bir de bu taraftan baksak?
Kış günü -5 derecedeyken ayağınıza buz koyarak tedavi uygulamak zorunda kaldınız mı? Ben kaldım hastalıktan değil şikayetim. Sağlık gibi hastalıkta dünya hali. Aslında yazmam bile bunu sevdiğim bir insan "Hastalığımı dosta söylemem üzülür düşmana da söylemem sevinir" demişti. Ki bir de dost görünümlü düşmanlar var ki hepsinden beterdirler. Lakin doktorun verdiği tedaviyi uygulamak için başvurduğum çarelerden birinin nasıl pahalıya patladığını yazmazsam diğer hastalarda benim gibi mağdur olabilirler.
Eczaneden alınacak ilaçlara ek olarak bir de doğal içerikli bir ilaç tavsiye etti doktorum. Uzun bir süre kullanacağımdan hatta ailemde aynı ilacı kulllanmak istediğinden kampanyalı olarak N11.com'dan sipariş vermek istedik. İlaç olduğu için tek çekimde alabileceğimizi söyleyen şartı da kabul ettik siparişimizi onayladık. Güzel! Mi acaba? Hayır ertesi sabah bir mail aldık ilacın stoklarında olmadığını paramızı iki güne iade edeceklerini ama kart şartlarından dolayı paramızın taksitlerle kartımıza döneceğini bik bik bik....
Olabilir mi? Açtım sayfaya baktım aynı ilaç satılıyor ertesi gün benim aldığım kampanyayı kapatmak geldi akıllarına. Benim altı kutu sipariş verdiğim ilacın farklı sayılarda düzenlenmiş kampanyaları ise sürmekte. Sorarım size bir müşteri size parayı yatırmışsa diğerlerinden alıp bu kampanyaya yollayamaz mısınız? Hastalık için kullanılan bir ilaca yapılan bu sahtekarlık çok basit çok düzeysiz!
Gelelim ikinci sahtekar .com adayımıza;
Metem.teknoloji.com..Bir haftada iki kez aldanıyorsak suçlu biz miyiz? Bu üniversitelerde araştırma konusu olabilir. Lakin benim yazma sebebim başka insanların canı yanmasın. Oldukça güzel bir fiyata bir teleskop sipariş verdik. Hediye edeceğimiz kişilere müjdeyi verdik. Ve beklemeye başladık. İki gün içinde teslim olacağı söylenen teleskop için bir hafta sonra bir telefon aldık ellerinde kalmadığını siparişlerinin gümrükte takıldığını iki güne geleceğini haber verdiler. 10 gün doldu yok büyük sabırla 15 günü doldurduk tekrar aradık Cumartesiye kadar geleceğini beklememizi söylediler yine bekledik 3 hafta doldu. Ve aradık beklememizi bekleyemiyorsak  siparişi iptal edebileceğimizi söylediler. Peki iptal ediyoruz dedik, iki sonra bizi arayıp paramızı iade edeceklerini söyleyeceklerdi 10 gündür hala bekliyoruz bugün tekrar aradım  Pazartesi arayabileceklerini söylediler.
Ez cümle; Yılın sahtekarlık madalyasını kime verirseniz verin ama biz aldandık siz aldanmayın!
Ve işte o yukarıda ismini zikretmediğim ama hepimizin çok iyi bildiği firmalara bir sipariş vermek istediğinizde eğer bitmişse stokta yok uyarısı çıkar. Değil paranızı çekmek alış verişe başlayamazsınız bile. Diyelim istediğiniz ürün mevcut ve aldınız en uzun 3 gün içinde elinizdedir.Siparişiniz geldi  beğenmediniz, küçük geldi gider mağazalarına iade eder paranızı alırsınız. Defolu çıktı geri gönderirsiniz paranız akşama hesabınıza yatar. Aynı hafta yine doktorun tavsiyesi olan ayakkabıyı istedim iki gün içinde elimdeydi. Yani herkes bileğinin hakkıyla olduğ yerde bana göre...

Yorumlar