Minik Perde Pilavı

Geldim  2015 İftar Sofraları 3 'ün menüsünden Minik Perde Pilavları tarifine. Eskiden aldığım tariflere bakardım, sonra başka yerde yazmaya başlayınca oradan okurdum, şimdi kendi bloğuma bakıyorum.  Çünkü yapımı uzun süren tariflerde malzeme ve yapım aşamalarını akılda tutmak zor.  Bunlardan biride perde pilavıdır. Malzeme kalsa bir aşamayı unutuyorsunuz mesela evde oyulmuş badem yoksa önce bademleri soymak gibi.


 Minik Perde Pilavı


Önce Perde Pilavı tarifindeki gibi hamur yoğurdum. Hamurun miktarı ve beze sayısı aynıydı.Hamur dinlenirken bademleri soydum.




 Sonra küçük kek kalıplarını yine aynı linkteki gibi yağlayarak bademle süsledim, dolaba kadırdım.


  Sonra içi için süzme pilavı bu linkteki Çilav  tarifiyle yaptım. Kapağını kapatıp dinlenmesi için üstünü sarıp kenara aldım.


Yufkaları büyük olarak açıp kalıpların içine bastırarak şekillerini almasını sağladım. Yufkaların arasına minik parçalar halinde tereyağ sürdüm




Haşlanmış tavukları minik minik didtim. Diğer malzemelrim yukarıda verdiğim perde pilavı linkindeki gibiydi. Alta alta pilav ortaya tavuk tekrar pilav şeklinde yerleştirdim.


Yufkaların kalıpların etrafından sarkan fazlalıklarını spatulayla kesdim. Etrafında kalanları pilavların üzerine kapattım. Son bir yufka daha açıp üstüne kapattım. Kalıpların etrafından yine spatulayla kesdim alttaki yufkalarla birleştirdim.



Yine tarifteki gibi üzerini önce yağladım sonra minik yağ parçaları koyarak fırına verdim. Farkı zarif olmalarında ve mutfaktan kolay servis yapabilmekti ki tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Ve bir küçük tavsiye daha; Bloglar iyidir. Tarifinizi yazarsınız zamanla kendiniz tarif defteri gibi kullanırsınız. Vefalıdırlar kalkıp sizin yazdığınızı silmezler. Ağızları var dilleri yok bir dost gibidirler. Olmayana tavsiye ederim içinizden geldiği gibi yazmak için bir tane açmalısınız. Ama kendiniz için ve birisine bağımlı olmadan. Ve blog açanlara karşılıksız tavsiye veren bilgili insanlara sorarak belki yavaş belki hızlı ilerleyerek yol alırsınız.
Sahra

Yorumlar