HAYAT NEDİR?

HAYAT! Beş harfli ama üzerine çok konuşulan bir kelime. Sahi nedir hayat dediğimiz şey? Uzun ya da kısa süreli nefes alışların tümü mü? Üzerinde bayrağımızın dalgalandığı hür bir vatan mı? Vatanını korurken şehit düşen asker ve polisler mi? Onların ardında bıraktıkları gözleri yaşlı aileleri, dostları  mı? Anne, baba, çocuk bir de mutluluk mu?  Eğer öyleyse babacığı ya da yavrucuğu giden insanlar artık hayatta değil mi? Bayramda evinde otururken ölen Elifcik mi? Vatanındaki savaştan kaçıp başka ülkelere sığınmaya çalışırken ellerindeki son paraları da alınmak suretiyle denize dökülen insanlar mı? Bu savaşa parmağını kaldırıp şişşşt dese durduracak insanların arkasına yaslanıp kahve höpürdetmesi mi? Bahçelerdeki güzelim çamları sırf sevmedikleri şirket ekti diye kurutan yeşil düşmanı hainler mi?
Küçükken kurduğumuz hayaller mi? Onları yıkan insanlar mı?  Can dostum dediklerinizin sapladığı bıçak mı? Sabah kahvaltısını birlikte yapıp akşam yemeğinde zor ayrıldığınız insanların arkanızdan söylediği olumsuz sözleri duymak mı?  Bir telefonu mesajı size çok gören bivefa insanlar mı? Sanal dünyada gerçek dünyada sevmediği insanlara iltifat yağdıran zavallı kompleksli insanlar mı?
Ya da sosyal medya da tabi olmadığı dinin kurban, hac, bayram vecibeleri üzerine yapılan lüzumsuz bik biikler mi?
Bu bayram çok düşündündüm. Son üç yılın modasına uyup Nerdesin CUMHURBAŞKANI sorumun cevabını bulamıyorum?:))  demedim. Anlayışımıza uysun uymasın hiç bir devlet görevlisine böyle seslenmişliğimiz yok. Bu garson çağırma uslubünü twiter moda etti. Bilimsel açıklamalar arayıp oksijen ve karbondioksit tarzı  kelimelere kadar da uzanmadım. Neden yapmadım?

Hayat uzun gibi görünse de çok kısa olan sevdiklerimizle geçireceğimiz her anının kıymetli olduğu birşey. Dün yanınızda olan insan bugün göçüveriyor gerçek aleme. Yanlış ve doğru gün gibi ortadayken bir küçük ayrıntı için harcamalım zamanınızı. Cevabını bildiğimiz soruları bir daha bir daha sormayalım.

Sorgulamayı bırakıp bizi seven sevdiklerimizle birlikte bir nefes daha fazla alalım. Geçmiş bayramınız mübarek olsun!
Notcuk; Başı ve sonu şehitlerle ve hüzünlerle dolu  bir bayram geçirdik. Şehitlerimize rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Yorumlar