Şehitlerimiz Varken Güneş Doğar mı?

Günlerdir yağmur gibi yaşlar gözlerde. Akıtmak istemiyor bazılarımız akarsa devamı gelecek korkusuyla! Karanlık bir geceden geçiyoruz güneşin doğmasını umarak.  Şu  gecenin ardında mı bu gecenin ardında mı? Yok bu sabahta doğmadı güneş! Soruyoruz uzmanlara bu gidişle zor diyorlar! Nasıl yani diyoruz hep gece olarak mı kalacak? Baksanıza diyor uzmanlar hava çok puslu  bulut çok hangisi yağmur hangisi kar belli değil azıcık ucu görünsede güneş açmaz bu günlerde. Çocuklar çok korkar diyoruz. İşte sıkıntı burada diyor uzmanlar. Bu çocuklar zaten çok korktular. Onlar kendilerini karanlıktan koruyacak babalarını kaybetti. Olur mu çocuktur nihayetinde iki gün ağlar üç gün oturur sonra kalkar oyununu oynar doğsun güneş yine diyoruz! Olmaz diyor uzmanlar... Bu çocuklardan bazıları babalarını sadece resminden tanıyacak. Baba kokusunu hiç duyamayacak. İlk Babam dediğinde sevincinden havaya uçan babasının narasını duyamayacak o bir çocuğun hayatında duyduğu duyacağı en güzel baba narasıdır. O yetişemeyeceği yerlere babasının omuzunda yükselemeyecek. Düşecek babası değil annesi kaldıracak. Erkekse babasıyla maç yapamadan büyüyecek. Kızsa bir kez bile babasına naz yapamayacak. Erkekse babasının paşası, koçu, aslanı, kızsa babasının prensesi, meleği, perisi sözlerini babasından duyamayacak. Bayramlarda en güzel bayramlıklar alınsa da o tek bir bayramlık hasretiyle yanacak. O ilk okula başladığında babası gururla bakamayacak. İlk okuduğu heceden benim yavrum büyük adam olacak falını hiç duyamayacak. Mezun olduğunda babasını sadece göğsünde hissedecek. Yapmayın etmeyin  bu çocukların annesi, dedesi, amcası, dayısı, teyzesi hepsini yaparlar eksik bırakmazlar diyoruz uzmanlara? İşte sıkıntı orada diyor uzmanlar; Annesi aynı hasretle eşini bekleyecek bütün şefkatiyle evladına bakarken kendi derdinede ağlayacak ancak kendi verebildiğini verecek babasınınki eksik kalacak. Dedesinin her bayram gözleri kapıda kalacak, aslanlar gibi yetiştirdiği yavrusuna bir an önce kavuşmak için yalvaracak Allaha!
Yani hiç umut yok mu diyoruz? Umut fakirin güneşidir bekleyin diyorlar. Bu uzman kısımına pek güvenmemek lazım işleri kitapla kuralla sınırlı.
Sonra her şerde bir hayır vardır. Bakın edebiyatımız bazılarının hiç bilmediği yeni cümleler kazandı. ;
-Anne babam hiç mi gelmeyecek?
-Oğlum yakaladığı hırsızlara harçlık verirdi.
-Bir açın son bir defa göreyim yüzünü.
-Bir dakikacık bir dakika daha durayım
-Durun bir daha sarılayım
- Yandım Allah!
-Ben öleydim! vb yüreği olanların yüreğini yakan feryatlar...
Bunları büyükçe pankartlara yazsak sonra sokaklara dökülüp elimizde sallayarak şehitlerimizi onurlandırsak onurlandırırken de gelecek seçimde bize bekleriz desek. Ona tüüü buna püüü bir biz cici desek. Güneş kesin doğar!
Notcuk; Bir parça sarkastik yorum oldu. Ama gerçekten çok çirkinleşiliyor. Bu çok büyük bir acı birileri bunun üzerinden puan almaya gittikçe çirkinleşiyor. Kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ve biliyorum ki uzmanlar ne derse desin onların ailelerine güneş hep bir parça soluk doğacak! Gözyaşları kirpiklerinde asılı duranlar??? Salın gitsin ola ki  vicdanlı bir gözden akan yaş toprağa düşer hani "su akar yolunu yatağını bulur" der ya eskiler kurumuş vicdanlara doğru akar da onlara bir parça vicdan bulaşır!

Yorumlar