Dost Sofraları


Arkadaşım (aslında benden epey küçük olan bir arkadaş)arada bir siteye niye yeni bir şey koymuyorsunuz? Sorusunu en az on kere sorduktan sonra bizi davet etti geçenlerde. İşim varama çook işim var. Çay saati falan geçti en sonunda telefon etti gelmiyor musun? Bak resim çekersin diye masaya oturmadık? Yok artık bu kadar fedakarlık yapayım dedim, işleri bıraktım gittim.(Benden sonra sinirini mutlaka birinin alması lazımdı. Büyük ihtimalle ablasına düştü bu görev.) Şaka bir yana onlar nazik bir davet yapmışlardı ama ben döndüğümde işleri zor topladım.Menü;
  • Kısır
  • Sosyete Mantısı
  • Pizza
  • Çikolata Soslu Yaz Pastası
(Ben böyle diyorum çünkü onlara soracak vakit olmadı)
Ve çok güzel olmuşlardı. Tarifi yakında eklerim. Masa örtüsünün sonundaki kırışıklık menünün yanında yeni ayaklanmış bir çocuk olduğunu gösterir. Bir kaç sefer yaptıkları düzeltmeler boşa gitmiş, son hamle de ufaklık varlığını göstermiş. Günün en güzel yanı huzurla oturabilmekti. Bazen içerden bazen dışardan ama insanın huzurunu bozan bir şeyler hep vardır. Ama mümkün olabildiğince korunmaya çalışırız. Bazen başarabiliyor insan sanki?




Sosyete mantısı hazır yufkayla fırında mantı adıyla yandaki tariflerde var. Ama fotoğraf iştahınızı açsın diyerek koyuyorum.












Ve çikolata soslu yaz pastası! Hepsi ayrı güzeldi ev sahiplerimize teşekkürler.

Yorumlar