Kurban Bayramı

DSCN7862

Önce kahvaltı masamızı ekleyip bayram tebriki yazacaktım fakat öğle sonu kareler farklı bir konuyu yazdırdı bana. Yıllar var ki kurban bayramı yaklaşırken kurban kesmenin ne kadar yanlış olduğunu anlatan bir takım bilgili grub ekranlara çıkar bir ay kadar bu konuşmalar sürer sonra bakarlar yok bu senede olmadı ümit başka bahara der bilgileriyle birlikte ekrandan düşerler. Aslında düşmüş görünürler bu kez ellerine makine verdikleri seri gazeteci televizyoncu grubu sahalara sürer; - İşte burada kurbanı böööööle bağırttılar ! - Kurban korktu yollara düştü! bik bik bik... Başlıklı haberler için ön hazırlıklar başlamıştır. Bayram biterken kafalarımız bir parça huzur bulur hem dostu ahbabı görmenin payı vardır bu huzurda hem bazı lüzumsuz seslerden kurtulmanın. Büyükte merakım var bir konuda 27 Aralık ve 1 Ocak arasında herhangi bir Alman, Amerikan veya herhangi yabancı kanalda ellerinde mikrofon ve kamera işte bunlar bu yılın kurtulan çam ağaçları, feryat ederek kaçan hindileri çektik haberi var mıdır? Niye yazdım ben bunu? Evimiz yeni yerleşim alanında olduğundan bizim her akşam gördüğümüz bu manzarayı gazeteci kardeşler dün 1 saat evet yalan değil bir saat boyunca çektiler. İnek ve öküzler günün assolisti olmanın verdiği zevkler arada bir kendilerini naza bile çektiler. Hayvan dilinden anlayan biri olsa kesin;
 -Ayy bir cıvımayın yeter vermiyorum poz dediğini anlardı gariplerin.
Önden arkadan profilden koşturarak fotoğrafını çekilen hayvanlar bize kırgındır sanırım her akşam önünüzden aynı düzende geçtim bir gün bile bu itibarı görmedim diye! Zira biz bu manzaraya yakınımızda bir çiftlik veya mandıra çevredede yeşillik var olarak bakıyorduk.
Ez cümle artık her ekranda gördüğünüz kesimden kaçan inekler yollarda kovalandı haberinede itibar etmeyiniz.  İyi bayramlar!

My creation

Notcuk; Benim karelerimde bir kişi olduğuna bakmayınız ineksever fotoğrafçılar 3 kişi arabada kendilerini bekleyen arkadaşları iki kişiydi. Camdan ve uzaktan birer kişi alabildim.

DSCN7866

Son sahne; Buralardan 3-5 inek geçti... İşte oradalar koşunuz! Bu kare yurdum insanının ineklere ne denli önem verdiğinin ispatı! Bakışlar inek değil ufo görmüşe benzesede bir adım ötelerindeki ineklere bakıp çekim yapmaya devam ediyorlar.

Yorumlar