Sevimli Minik Kurabiyeler (2)

Üç Gözlü  Kurabiye

Ben sevimli diyorum babam zehir bunlar zehir diyor!Zehirli kurabiyeler başlığı pek hoş olmaz düşüncesiyle başlığı farklı tutuyorum. Evet boyalıdır zararlıdır fakat hangi çocuk reklam olacak ama (çok şeker, elma şekeri vs.) yemez? Bunu senede bir o da çook yakın olmak şartıyla çocuklara yapıyorum. Kastım falan yok inanın. Hamurun malzemesi Üç Gözlü Bisküvi ile aynı. Sadece farklı kalıplarla kestim. Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra süsledim.
Royal icing malzemeler ;

  • 3 yumurta akı
  • 270 gr. pudra şekeri
  • 4 -5 damla limon suyu
  • Yarım paket vanilya
  • Gıda boyası
Hazırlanışı;

  1. Yumurta akları ve pudra şekeri mikserle çırpılır. 3-4 damla limon suyu ve vanilya ilave edilir. Koyu bir kıvam elde edinceye kadar çırpılır.
  2. Bir miktar ayırıp kalanı istediğiniz şekilde renklendirebilirsiniz. Ben sarı, mavi ve kırmızı gıda boyası kullandım. Diğer renkler karıştırarak elde ettiğim renkler. Ve aman diyorum kürdanın ucuyla koyalım boyaları.
  3. Önce beyazla kurabiyelerin etrafına çizgi çekilir. Biraz kuruduktan sonra içleri
    boyanır.
Üç Gözlü Kurabiye


Evet bu bana göre sevimli babama göre zehirli kurabiyeleri yapmak uzun saatler sürdü. Böyle de vakit harcanabiliyor demek ki zararlı işler için. Çocuklar hayatta zarar vermek istemediğim yegane varlıkların arasına girer. En ufak bir kastım yoktur.Hani şu yapımı uzun süren inşaatlara büyük yazılı afişler asarlar "ÇEVREYE VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ" hadi canım kim inanır? Ama en azından diliyorlar. Konuya dönersek efendim "senede bir gün" ama yine özür dilemeli miyim? Yok dileyemem bebiş mebiş ama verilen kıymetten dolayı pek bir kuruluyor canım benim! Bir de özür dilersek bebek olduğunu tamamen unutabilir.
Hımm bir de sevgili Tijen buralara girmemeli. O haklı olarak kızar.

Yorumlar