Minik Ramazan Hediyeleri 2

Minik Ramazan Hediyeleri 1


Gün geçtikçe yabancı kültüre sevda artmakta. Faydalı olana bir sözüm yoktur lakin bizdeki güzellikleri unutmadan olsa bunlar...Eski Ramazanlar, eski iftarlar diye başlarsam buradan eskiye yol olur. Özet geçeyim;  Eskiden iftara davet edilen misafirlere diş kirası adı altında güzel hediyeler hazırlarmış davet sahibi. Hala yapanlarımız var ama bir de bunun çocuk versiyonu olsa ilk oruçlarını tutan çocuklarda güzel bir anı olarak kalsa diye düşündüm  hatta düşünmekle kalmayıp icra ettim acizane. Evimizde yok ama sevdiğim iki şeker çocuğa hazırladım;
İsim ve resimlerinin olduğu kağıt çantalar hazırladım;Yine Adobe photoshop ve illustartor  kullanarak hazırladım pdf olarak kaydettim.

kağıt çanta adobe illustrator

Hurmalarını kağıt gülün ortasına yerleştirdim gülü yer fısıtığının ortasına;

Farklı Çikolata sunumları


Nutellalarına farklı bir etiket tasarladım bastırdığım yer kapanmıştı basit bir yazıcıdan basit bir etiket çıktı;

Minik Ramazan Hediyeleri 1

Kuruyemişlerini minik kadehlere yerleştirdim;

Minik Ramazan Hediyeleri 1

Şekerlemelerini bir kutuya yerleştirip etiketleri yapıştırdım;

Minik Ramazan Hediyeleri 1

Malzemelerimiz; Şeker, çikolata, biraz kağıt bir kaliteli yazıcı, biraz vakit az biraz emek. Etiketlerde yine Adobe photoshop ve illustartor kullanırken Zeynep ve Burçin hanımları sevgiyle andım. Daha güzel etiketler için daha geniş bir vakit lazımdı. Resimleri penle kesip diğer gül resmiyle maskeledim. Uzun sürdü, ama biraz acemilikte vardı. Ramazan bitti ama bayram için de fikir olabilir.

Yorumlar