Kurban Bayramı



Dostlar Kurban Bayramınız Mübarek Olsun. Evet efendim dosdoğru dümdüz bir cümle kuruyorum. Özeti, kıssası, ya da kısası budur. Bakınız her din mensubu göğsünü gere gere dinini yaşar. İncilde her şükran günü hindi kızartın emri yoktur, ya da güzelim çam ağaçlarını kesin. Ama kendi bayramları gördükleri günü en şaşalı yaşamak için milyonları harcarlar. Ya adamlar annesinden doğan masum bebeği götürür kilisede günahtan arındırırlar bir Allahın kuluda demez bu çocuğun günahı ne diye? Benim dinim bunu emrediyor der hazırlıklarını yapar kiliselerine giderler.

Yahudiler her özel günlerini hangi ülkede olursa olsun yaparlar. Ama biz her kurban bayramı öncesi photoshopla boyanmış kanlar, kaçan inek veya koyun haberleriyle vicdanlara??? sesleniriz. En fakir ülkelerin kesim yerlerinin  100 sene önceki haline  photoshopla rezil hale sokar paylaşırız. O insanlar ayakkabı bulamadığından su şişesini deler kızgın toprak ayaklarını yakmasın diye ayakkabı niyetine giyer. Doktor, ilaç bulamadığı için genç nüfuslarının çoğu ölen, açlıktan derileri kemiklerine yapışmış ülkelerin insanlarını tam techizatlı, veteriner kontrollü  kesimevi yok diye ayıplamak ayıptır esasen.

Kurban Bayramında kesilmesede kasaba gidecek koyun ya da inekleri acıklı sandığınız karikatürlerle paylaşıp hemfikir olduğunuz insanlarla twitterda paylaşırsınız.
Aynı resimleri istakoz, istiridye, karides balığın her türü pişirirken, yerken hayal ediyor musunuz? Denizin içinde kolkola girmiş karidesler çizip gözyaşları içinde yarın akşamada bizi tavaya atarlar karikatürü görmedim ben??? Yok çünkü o dini bir olay değil. Yenen canlı  canlıda yense farketmez.

İslam dininde zengine vacip olan kurban için her sene arabesk, senfoni ya da halk müziği dinlemekten ikrah getirdim. Neredeyse "Kesdillleeeeeer kuzularııııı , kıydılarrrrrrrr danalara, vicdansızlar, insafsızlar eviz yıkılaaaaa" besteleri yapan bu insanlarda sığır, domuz, koyun yerler lakin öldürme şekilleri değişiktir.
Bunu çok merhametli oldukları, müslümanların merhametsi olduklarını ima ederek yaparlar. Biraz amiyane olacak ama yesinler vicdanınızı...

Etin her şekli her hipermarketin şarküteri reyonunda  mevcuttur. O zavallı hayvanları, kuşbaşı, kıyma, parça et , jambon, salam halinde yiyen sizler neden bazı insanlar dini için yapınca rahatsız olursunuz? Canlı onlar canlı anneleri var.! Vay canına! Kardeş sen ne yersin ? Bazısı yalandan bazısı gerçekten "Ben vejeteryanım" buyurur. Ha o vakit yine de ne yersiniz? Sebze, meyve? Arkadaş onlarda canlı? Bundan böyle elmayı, armutu, pırasayı, havucu kopartmıyorsunuz yok öyle dava. Onlarında bir dalı, kökü, sizlerin deyimiyle annesi babası var. Sevdiklerinize aldığınız her çiçek dalından koparılmaktadır. Lilyum, orkide, gül, farketmez seradan ya da tarladan o da farketmez. Anne, baba, eş farketmez bundan böyle hepsine plastik çiçek alacaksınız. Kumaş olmaz! Pamuktan yapılır pamuk tarladan toplanmamalı onunda annesi var. Suyu avcunuzu çeşmeye dayayıp için bir zahmet. Zira toprağı olduğu yerden koparıp cam yapar insafsız cam üreticileri. Ekmek ! Olmaz vicdansızlık o başaklar tarladan toplanmayacak. Unutmadan, saç, sakal, tırnak canlıdır aslında ve uzar büyür serpilirler canilik yapıp onlarada dokunmayın bırakın yerlerinde sahiplerinde uzayıııp gitsinler.

Evinizde ya da bahçenizde kedi köpek beslemek? Olamaz olabilemez. Zira birçok insan rahat besleyebilmek için kısırlaştırırlar bu hayvacıkları yavruları olmaz . Sonra onlarıda bırakın onlarda anne, baba ve de sülaleriyle yaşasınlar.
Mobilya? Yok artık siz ağaçları kesip kullancak kadar  vicdansız olamazsınız? Kurumuş ağacı bile kullanamazsınız zira zavallı kurtcuklar kuru ağaç gövdesini çok severler onlara haksızlık. Tabii bu yoldan gidersek kitap falanda Hak getire! Pamuk demiştim yukarıda değil mi? Sahi siz ne giyersiniz? Deri ayakkabı olmaz? Koton kumaş olmaz, yün olmaz, ipek hiç olmaz???
 Abzürd hocalar bulup tavuk keselim dedirten sivri akıllılardan, parasını fakire verin kurbanı bağışlayın diyen alakasız kişilerden ciddi bir şekilde bunaldım. Kardeşim  bu koyun yetiştiricisi o hayvanı bu bayram kesmese  iki gün sonra kesime yollayacak. Hanginiz lokantaya gidince " Bana bir porsiyon biftek ama yaşlanmış, elden ayaktan düşmüş felç olunca kesilmiş inekten olsun" diyorsunuz? En popüler aşçılar yemek tarifi verirken tercihimiz, yaşlı hayvan eti diyorlar mı?
Yapmayınız, yanlış yerde yanlış şekilde kesim yapanları eleştirirsiniz veya siz kesmezsiniz başka dine mesupsunuzdur. Ama her bayram yaptığınız lüzumsuz çığırtkanlıktan vazgeçiniz zira düşünürseniz söyledikleriniz mantıkla uyuşmuyor.
Biz vicdansızlara gelince;  Eğer çok zenginse evine zaten et giriyordur bazı insanlar eve girmeden mahallesindeki et yiyemeyen fakirlere dağıtır kurban etini. Yok ancak alabilmiştir o da zor geçiniyordur böler çoluk çocuğuna bir kaç ay yedirir zira beslenme uzmanları çocuklarınızı vejeteryan yetiştirin et yerlerse vicdansız olur demediler hala!


Kahvaltı Masamız
Geçen Bayramdan kalan kahvaltı masamızı paylaşıp iyi bayramlar dileyecektim fakat sosyal medyaya bir girdim ki son 20 yılın değişmez tartışmaları alevlenmiş. Önceleri de vardı mutlaka ki. Lakin yazılı ya da görsel basın bu denli baskın değildi hayatlarımızda. Sırf eğlence için matadorların kırmızı şalı sallayıpta çıldırttığı boğalara bile daha sıcak bakıp özenenler mevcut. Ez cümle; Güzel Huzurlu Bayramlar diliyorum.