İstanbul'a Kar Yağarsa


Gece çektiklerim daha netti zira kar biraz ara vermişti.

2014'den kalanları bitiremeden 2015 Şubat ayı bize güzel bir sürpriz yaptı. Ara verip kaldığım yerden devam edeceğim; Kar beyazlık, güzellik, temizlik sembolü. Kar gibi çamaşırlar, kar gibi temiz insan, kar gibi ak dilimizde. Yağdığında en çok çocukların bayram ettiği bu nimet Türkiyemizin doğu illerinde yaklaşık 5 ay yağar öyle ki yerden hiç kalkmaz eski karlar altta buz tutarken üstüne temizi yağar. Okul tatili falan hak getire zaten öyle bir tatil hakkı verilse 6 ayı tatil olarak geçirir insanlar. Çocukluğumda Erzurum'da kalmıştık 2 yıl. Ekim ayında başlar Mayıs ayında biterdi. Evliya Çelebinin damdan dama atlayan kedinin iki damın arasında donup kalma hikayesini abartılı bulanlar vardır. İş çokta abartılı değildi subay lojmanlarında oturuyorduk. Akşam sabah arası ufak çapta bir konser dinlerdik. Zira nöbet tutan askerler dururlarasa uyuyarak donacaklarından türkü söyleyip gezinirlerdi. Soğukluk dışarı çıktığınızda burnumuzu hissetmemeye başlardık. Kar diz boyundan mutalaka yukarıda olurdu. Hatta bir rivayette sebzeciler sebze yollamaz diye -40 olan soğukluğun 20 derece fazla söylendiği söylenirdi. Sebzeler... domatesleri kestiğinizde içinde farklı yapışkan bir su olurdu zira donup çözülürlerdi genelde. Marul ve yeşillik biraz daha az ama vardı. Ama hayat çok aksamazdı, iş, okul tatili olmazdı. Hele valilik hiç uyarmazdı:))

Fakat...doğuda ki en büyük şehrimiz sanırım İstanbul'un bir semtinden küçüktür. Okulllar aynı yerde, hastaneler belli yerde ve çarşı iki üç merkezdedir. Burada Beylikdüzünde oturan vatandaş Eminönü, Bahçeşehir'de oturan Şişliye ve Üsküdar'sa oturan Kartal'a gitmye kalktığında yağışsız havada minumum 1 saatte varır iş yerine. Kar yağarken zaten ne evine ne işine varabilmesi mümkün olamaz.

"Anam vallah ben anlamirem hadi biz İstanbulluyuh da bu insanlar neye birakir gelirler köylerini" tarzı abzürd cümleler en nefret ettiklerimdendir. İstanbul'daki eski İstanbullu sayısıyla şimdinin bir semti kurulamaz. Kaldı ki fabrikalardan ticaret merkezlerine kadar her ekmek kapısını kendinde barındıran bu şehire diğer şehirlerden gelen işçiler olmasa iş verenler kendileri mi çalışacak? Hangi iş veren gidip Anadolunun en ücra köşesinde fabrika açar? Niye açan değil de gelen suçludur? Hep merak ederim... Ez cümle; "Allah dağına göre kar verir" atasözümüz burada devreye giriyor. Ve Metropol şehirlerde kar yağışı hayatı zorlaştırır. Bu yüzden haber saatinde neredeyse sadece kar için alınan tedbiler dinlenir. Yine de insanlar memnun değildir aldıkları hizmetten. Tvitter'da "HÜKÜMET İSTİFA ÇOK KAR YAĞIYOR" tagı açılmasına az kalmıştır:))
Maalesef her canı sıkılan bir tag açtığından bu da yakındır; Ben evimin yakınlardan fotoğraflarla devam edeyim;

http://www.ssahraa.com/

http://www.ssahraa.com/

http://www.ssahraa.com/

http://www.ssahraa.com/

http://www.ssahraa.com/

http://www.ssahraa.com/
Cam önleri en güzel yerler

http://www.ssahraa.com/

http://www.ssahraa.com/

http://www.ssahraa.com/

http://www.ssahraa.com/

http://www.ssahraa.com/

Ve son saatler görüş mesafemiz azaldı
http://www.ssahraa.com/

Gece trafiğinden kısa bir video

Yorumlar