Patlıcan Pizzalar

Kahvaltiliklar, Zeytinyaglilar sahra

Vakit yine Ramazan. İftarlardan kalan yemekler bitince en sevdiğimiz pide ve iftariyeliklerle iftar menüsünü seçiyoruz. Patlıcan pizzalar çabuk ve pratik olur kahvaltıya yakışır diyerek patlıcanları soyuyorum. Yanlız biraz geç soyuyorum ve anlıyorum ki tek başına bu yemek yapılacaksa 1 saat önce başlamalıymışım. Fırında yemek olmaması lazımmış ve fırının ısıttığı mutfakta da iftar edilemezmiş. Buna benzer bir tarifim daha var blogda Zeytinyağlı Patlıcan biraz daha yağlı zira patlıcan pizzalar için patlıcanlar fırında kızarıyor.

Patlıcan Pizzalar 

Patlıcanları Hazırlamak İçin Malzemeler;

2 büyük bostan patlıcan 
1 su bardağı zeytinyağ  
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker 

  1. Patlıcanlar yıkanır alaca veya tüm olarak soyulur .Yuvarlak ve 1 parmak kalınlığında kesilir, tuzlanır. 1 saat sonra bol suyla yıkanır, suyu süzülür (patlıcanlar sıkılmaz ) ve  üzerine toz şeker serpilir. 
  2. Yarım saat sonra  bir  iki bardak su dökülür tekrar süzdürülür. Kağıt havluyla kurulanır.
  3. Fırın tepsisine yağlı bir kağıt seririlir. Patlıcan dilimleri üzerine sıralanr. Zeytinyağ bir fırçayla arkalı önlü bol bol sürülür. Isıtılmış fırında kızartılır, ön yüzleri kızarınca arka yüzleri çevrilir arka yüzleri daha çabu kızaracağından  dikkatli olmalısınız.
 

Üstü İçin Malzemeler;  

2 büyük domates 
3 yeşil sivri biber
6 tane kültür mantarı
1 sucuk
4-5 salam
3 diş sarımsak
200 gr  kaşar peynir 
1 su bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik 
½ çay kaşığı toz şeker
Tuz

Hazırlanışı;


  1. Domatesler küp küp doğranır.  Sarımsaklar ince kıyılır. Bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyulur. Yağ kızınca domatesler koyulur biraz suyunu çekince sarımsaklar ilave edilir. 2 dakika sonra karabiber, pulbiber, kekik , toz şeker ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır.
  2. Mantarlar küp küp doğranır. Tefal bir tavada 2 kaşık yağda 2 dakika ve harlı ateşte sotelenir.
  3. Sivri biberler ince kıyılır.  1 kaşık zeytinyağda 1 dakika sotelenir.
  4. Sucuklar küçük doğranır 1 kaşık  zeytinyağda sotelenir.
  5. Sosis1er 1 kaşık zeytinyağda sotelenir.
  6. Tepsiye temiz yağlı kağıt serilir. Kızarmış patlıcanlar parçalamadan dizilir. Hazırlanan domates malzemeler bir kaşıkla eşit olarak bölüştürülür.
  7. Kaşar peynir rendelenir dilimlerin üzerine eşit oranda serpilir.
  8. Patlıcan pizzalarımız 5 -7 dakika sıcak fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir. 
  9. Servis için tabağa alınır.

 

Kahvaltiliklar, Zeytinyaglilar, sahra

 Yazdığım gibi ayrı ayrı soteledim tüm malzemeyi. Patlıcan pizzalar kahvaltı ve öğleden sonra masalarınız içinde harika bir aperatif. Malzemeler arzuya göre değişir sucuk  sosis sevmeyen çıkartır.  Akşam yemeği için  bir et yemeğinin yanına sadece domates, mantar ve kaşarlıda yapılabilir.

Yorumlar

Yorum Gönder