Zaman Su Gibi Akıyor Masamız


Gelecek geçmişin gölgesinde filizlenir. Bazen bu filizler büyür, açar bazen de kurur. Böylesi zor bir dünyaya hala dost ve sevdiklerinize vakit ayırıyorsanız ümit var demektir yeni filizler için. Mevsimler ve seneler çok çabuk geçiyor zira. Herşeyi idareli kullanmak iyidir. Bu herşeye sevgide dahil."İnsan sevme hissini israf etmemeli. Kim ne kadar sevilmeye layıksa, onu o kadar sevmeli." demiş Rahmetli Necip Fazıl. Ne değmeyen insanlara sevginizi harcayıp israf edin ne de değen insanları sevginizden mahrum edin. Zaman su gibi akıp giderken elimizde kalan en değerli  şey sevdiklerimizle geçirdiğimiz güzel anlar zira.
 Bu sofrada değen insanaydı hazırlık. Menüde blogda tarifi olanlar;

Erzincan Çorbası
Oğlak Dolması
Su Böreği
Mardin Dolması
Mevsim salatası
Gül Şurubu
Aşure
Çilekli Muzlu Yaş Pasta

Ve tarifini bloğa hala ekleyemediğim; Peynir Helvası  vardı.






Tatlılar, aşure sahra

 Aşure tarih kokan, Nuh aleyhisselamı hatırlatan bir tatlı. Başka bir tatlı var mıdır ismi anıldığında bir Peygamberi hatırlatan? İsmi bir mübarek güne mahsus olan?



Çiçek içimizi ferahlatan bir güzellik. Bazen istediğimiz masa çiçeğine ulaşamasakta. Yaş pasta hariç hepsi yöresel lezzetler. İş yöresele döndüğünde nineler dedeler hatırlanır. Bu yüzden bu yemekler eski güzel insanları ve güzel annıları hatırlama sebebimiz. Yemek çeşiti ziyafete göre az ama akşam yemeğine göre çok fazla. Bir de yemeklerin kalori bakımından ağırlığını düşünürsek fazla fazla.

Yorumlar