Menemen En Mütevazı Yemek

15 dakikada hazırlanan pratik yemekler,sahra

Zaman çok değerli insanlar koştururken bile birşeyler yetişmiyor. 15 dakikada yapılan pratik yemekler böyle zamanlarda işe yarıyor. Lakin menemen için bu tanım yeterli değil dışarıda kahvaltı yaparken menemen isteyenler var. Türk yapımı mafya dizilerinin en baş yemeğidir. Çoğunluğun sevdiği bu Türk yemeğini henüz Yunan veya Ortadoğu'da herhangi bir ülke yemek kültürüne ait olduğunu söyleyen olmadı. Bu sevindirici. Yapım aşamaları da yine çeşitli oluyor. Bazı tariflerde yumurtayı koyduktan sonra karıştırıyorlar, püre kıvamında oluyor   ve kaşıkla servis ediliyor. Bizde malzemelerin ezilmesi tercih edilmiyor. İsimde ihtilaf var melemen diyenlerde var. Veya malzemede farklılık oluyor ben bizim evdeki malzemeleri ve yapım aşamasını yazıyorum.

MENEMEN

MALZEMELER;

1 kg kırmızı domates
1 tane yeşil domates
5-6 sivri yeşil biber
1 tane kırmızı biber
200 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
4 diş sarımsak
5 yumurta

HAZIRLANIŞI;

  1. Domatesler yıkanır, kabukları soyulur ve kü küp doğranır. Biberler ince kıyılır. Sarımsaklar soyulur ince doğranır.
  2. Bir tavada önce sıvıyağ sonra tereyağ koyulur. Kızınca önce sarımsaklar ilave edilir. Bir dakika sonra biberler ilave edilir 2 dakika sotelenir.
  3. Domatesler ilave edilir çok karıştırmadan suyunu biraz çekinceye kadar pişirilir. En son bir tahta kaşıkla karıştırılır.
  4. Eğer tavada yenilecekse yumurtalar kırılır 3 dakika sonra ocaktan alınır.
  5. Isıya dayanıklı bakır ya da farklı bir servis tabağında yenilecekse malzeme tabağa alınır yumurtalar kırılır ve 3 dakika sonra ocaktan alınır.
Yukarıda yazdığım gibi arzuya göre yumurtayı koyduktan sonra karıştırarakta pişirebilirsiniz. 
15 dakikada hazırlanan pratik yemekler,sahra

Bu da genel olarak mafya dizisi usulü tavadan yemek isteyenler için. Ki Kurtlar Vadisinin ilk iki sezonunu izlemişseniz menemen yeme sayısıyla çatışma sayıları eşittir.:) Peki sadece KV ye aittir bu menemen olayı? Yok mutevazı bir hayatı seven insanların olduğu aile dizilerinde de rastlarsınız. Bu durumda mafya mutevazı bir hayat özlemiyle yanmakta mesajı mı vardır acaba bu dizilerde?

15 dakikada hazırlanan pratik yemekler,sahra
.
Bu tek porsiyonluk

15 dakikada hazırlanan pratik yemekler,sahra

Bu ise aile işi.. İster kahvaltıda ister yanına bir cacıkla öğle veya akşam yemeğinizde servis edebilirsiniz.

Yorumlar