Kuru Sebze Kavurması


15 dakikada hazırlanan pratik yemekler,sahra

Yazın sebzeler tazeyken yaptığımız kızartmaları özlediğimizde kışın yine deneriz. Ama o lezzeti bulamayız. Ama kuru sebzelerle yapılan bu kızartmada lezzet olarak tavsiye edebileceğim bir çeşit. Biz bu sebzeleri dedem vefat ettikten sonra bulamıyorduk. İstanbul'un havası sebze kurutmak için elverişli değil. Birkaç kez denesek de memleketten gelenlere benzemedi. Bu hasret 5-6 yıldır sona erdi. Zira birçok yerde açılan Antep pazarı veya benzeri yerlerde bu tür ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Bazen Feshane'de falan şehir günleri adıyla açılan fuarlarda imdadımıza yetişiyor. Böylece  çok sevdiğimiz ama yapamadığımız yemeklere kavuştuk.  Kuru sebze kavurması mı kızartması mı siz karar verin;

KURU SEBZE KAVURMASI

Malzemeler;

100 gr. kuru biber
100 gr. kuru patlıcan
100 gr. kuru domates
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 kuru soğan
200 gr. yoğurt
2 diş sarımsak

Hazırlanışı;

Kuru sebzeler yıkanır, kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Bir tencerede zeytiyağ kızdırılır, ince yemeklik doğranmış soğan hafif pembe kavrulur. Salça ilave edilir, karıştırılır.
Sebzeler ilave edilir 5 dakika kavrulur. Yarım çay bardağı su ilave edilir kavurmaya devam edilir.(5 dakika) Bir tabağa alınır.
Yoğurt çırpılır, dövülmüş sarımsaklar ilave edilir. Yemekle birlikte servise sunulur.



15 dakikada hazırlanan pratik yemekler,sahra

Sebze bulamamak eskide kaldı. Şimdi yaz sebzesi kışın kış sebzesi yazın mevcut. Bir farkla ki içinden lezzet uçmuş oluyor. Sağlık açısından her sebzeyi mevsiminde tüketmek iyidir. Lakin bunu tamamen yapamıyoruz. Kuru sebzelerin kendine özgü bir tadı oluyor arada böyle farklı lezzetlerle deneyebiliriz değişiklik için.

Yorumlar