Kemoterapi Günleri 5

Duygular teraziye vurulabilse  ve  tartılabilse diye düşündünüz mü? Ben düşündüm! Muhtemelen öldüğümde  cenazem için iki tabut ayarlansa birine bu yıl ki kırgınlıklarımı birine cenazemi koysalar pek de zayıf biri olmama rağmen kırgınlıklar ağır gelir.

Anneciğimin hastalığı bir yılı geçti. İlaçlar, tedaviler sürüyor. Ama hala duymadığını söyleyen insanlarla karşılaşınca insan parça parça oluyor. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var sözünün ne kadar yanlış olduğunu görüyorum bu günlerde. Bu dünyada yaptıklarımızın ve boşa geçirdiğimiz bir saniyenin bile hesabı olduğunu düşünenlerdenim ben. Ve maalesef vaktimin çoğunu  boşa harcamışım.

Dost acı günde belli olur sözü bir çoğumuza cenazeyi hatırlatır. Lakin iş öyle değil ; Sahtekar bir insan yüzünden itibarınızı kaybetmek acı günlerdendir. Hastalık ve hastane günleri acı günlerdendir.
Herşey yerinde güzeldir. Bir küçük mesaj, tebessüm hediye değerindedir ve  bir ufak hediye böyle zamanda milyar değerindedir.  Bir litrelik kuşburnu en değerli içecektir hastamız için.
Kendimizi düşünecek vaktimiz yoktur. Aynı hastane odasında birçok hemdert görüyorum hepsinin kalpleri gözlerinde atıyor. Dilleri birbirine duada. Hepsi birbirinin ilacına, serumuna yardımcı oluyor kendi dertlerini unutup. Biraz daha genç bir hasta geldiğinde hepsi kendi evlatları gibi üzülüyor. Orada anlıyorum ki gerçek derde düşmeyen dertlinin halinden anlamıyor. Bizim içimizde bir yara var sürekli küçük küçük kanayan, sızlayan anlayanlar sağolsun.

Hakiki dostlara selam olsun.


Yorumlar