Anneciğime Mektup

 Anneciğime;

Elimde çok mektupların birikti. Bir yerden başlamak lazım. Kızım işinizi vaktinde yapın derdin yine sonraya kaldı işte.


22 Şubat 2021


Günlerdir bugün nasıl geçecek diye düşündüğümüz gün de geçti. Dün evimizin en küçüğü doğmuştu anneciğim. Uykusundan evimin gülü diyerek uyandırdığın oğlun. Umutlarının sönüşünü görüp, hasta yatağında ağlayarak  seyrettiğin ciğerparen. Görsen saçlarına kar yağdı bu aralar. Yüreğine hapsettiği acısının gözlerine vuran kısmı yetiyordu bize ama dün yağmur olup yağdı sanki evimize. Üzerine çöken yük omuzlarını çökertti.


Küçücükken anlasa da anlamasa da sevdiği yiyecekleri yaptığın oğlun gelecek alıştığı şeyleri yapmazsak üzülürsün diye hazırladık bir şeyler. Anne kokmuyordu hiçbiri gerçi. Hüzünlü bir yemek yedik. Yemek mi bizi yedi biz mi yemeği yedik bu tartışılır. Masaya bazen  gözyaşları damladı havaya hüzün karıştı. Masamızda sandalyen boştu. Yüreğimizdeki yerin kanıyordu. Bizimleydin ama eksiktin. İçimizdeydin ama gülmüyordun. Bu ne çocuk? Demiyordun o incelen sesinle. Derler ki şehitler istedikleri yere gidebilirlermiş bekledik ki sırtımızı sıvazlar; Allah razı olsun sizden dersin. 

Oğluna; İyi ki doğdun oğlum dersin. Babama sen olmasan bu çocuklar ne yapar?  İyi bak onlara, kendine dersin. Belki de dedin biz duymadık. Güzel gözlerinde yaşlarla izledin bizi. Sessizce uzaklaştın.

İnsanların bir türlü anlayamadığı eğleniyoruz sandığı hüzünlü masamızda eksik akşamımız zor tamamlandı. Vakit mi geçmek bilmedi bize mi uzun geldi? Bilemedim...

Zaten sekiz senedir hüzünle geçen bugün bizim evde iki katı hüzünle geçti.

Ama takvimden bir yaprak daha düştü şükür. Kavuşmaya bir gün daha yaklaştık.

Hasretle, sevgiyle hürmetle ellerinden öpüyoruz canımın içi. Dualarını bekliyoruz. 


Not; İstirham ederiz; Falanca  ya da filanca arkadaşlarınızla bize dini bilgiler hatırlatmaları yapmadan önce yıllardır bu dinin Peygamberi aleyhissalatü vesselam için Mevlit okunduğunu ve sevap olduğunu düşünürseniz bunları yazmanın ya da özlemenin isyan olmadığını anlarsınız.

Yorumlar